nieuws

Zorgverzekeraars: premieverlaging onzeker

Archief

Het is de vraag of de zorgpremies volgend jaar dalen, zoals minister Schippers van Volksgezondheid wil. Zorgverzekeraars zagen in 2012 hun winst meer dan verdubbelen tot € 1,4 mld en in een reactie daarop zei minister Schippers het ‘maatschappelijk absoluut noodzakelijk’ te vinden dat hogere winst leidt tot lagere premies. Roger van Boxtel, topman van Menzis, tempert de verwachtingen en ook Achmea benadrukt dat de kosten in de sector nog gewoon doorstijgen.

Zorgverzekeraars: premieverlaging onzeker

 Vogens van Boxtel komen steeds meer zorgtaken op het bordje van de verzekeraars en worden ze daarnaast in de komende jaren steeds minder gecompenseerd voor de risico’s die ze lopen. Ook wordt De Nederlandsche Bank steeds kritischer op de buffers die verzekeraars moeten aanhouden. ‘Dan kun je niet zomaar zeggen: we doen een premiedaling en volgend jaar gaan we wel weer enorm verhogen.’
(FD, pag. 1)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
ABN op z’n vroegst in 2015 naar de beurs
(Volkskrant, pag. 3)
ABN Amro worstelt met mkb-leningen
(Volkskrant , pag. 24)

Reageer op dit artikel