nieuws

Opgestapte VVD’er verdacht van fraude met hypotheken

Archief

VVD-Kamerlid Johan Houwers is gisteren onverwachts opgestapt. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen. Houwers zou frauduleus hebben gehandeld bij het afsluiten van hypotheken. Omdat het om een Kamerlid gaat, is de Rijksrecherche op de zaak gezet.

Opgestapte VVD’er verdacht van fraude met hypotheken

In Winterswijk is verbijsterd gereageerd op de verdenkingen tegen haar prominente inwoner.
Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat de gevierde ondernemer al jaren grote problemen heeft. Volgens de jaarrekeningen draait zijn makelaarskantoor al jaren slecht, met tekorten oplopend tot 4 ton in 2011. Het is onduidelijk waarmee het kantoor de afgelopen jaren draaiende is gehouden.
De mogelijke gevallen van valsheid in geschrifte, foute inkomensgegevens en witwassen waar de rijksrecherche nu onderzoek naar doet, zouden betrekking hebben op hypotheken uit 2010 en 2011, waarbij Houwers in totaal 1,3 miljoen euro heeft geleend van Aegon. Het kadaster en koopacties vermelden dat het gaat om ‘woonhuis met schuur, cultuurgrond en bos’ ten zuidwesten van Winterswijk.
Volgens het OM is het de hypotheekverstrekker van Houwers geweest die aangifte heeft gedaan, maar Aegon wil niets zeggen over individuele klanten.
(AD.nl)
 
Lees ook:
VVD-kamerlid weg om luchtje aan hypotheek
(Telegraaf, pag. 1)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
All4finance wint hypotheekprijs in regio Hollands Midden
(AlphenCC, pag. 3)
Steeds meer gezinnen met schulden dakloos
(Telegraaf, pag. 7)
Forse prijsdaling vertekent beeld van huizenmarkt
(FD, pag. 4)
Banken Hongkong omzeilen strengere hypotheekregels tegen vastgoedbubbel
(FD, pag. 7)
Zwitserse bank UBS treft schikking over Amerikaanse hypotheken
(FD, pag. 13)

Reageer op dit artikel