nieuws

Zwitserleven

Archief

Zwitserleven heeft vorig jaar voor meer dan e 1 mld aan hypotheken verstrekt. De productie is daarmee zeker 35% hoger uitgevallen dan in 2002. De grens van één miljard werd in november gepasseerd. De tussenpersoon en de aanvrager die de hypotheek sloten waarmee de grens werd overschreden, zijn beloond met een weekendje weg in eigen land.

Aegon/Unirobe
De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft geconcludeerd dat het belang van Aegon in intermediairketen Unirobe de concurrentie niet belemmert. De verkoop van de keten door AXA aan het management van Unirobe (55%) en Aegon (45%) kan doorgang vinden, omdat het marktaandeel op alle deelmarkten onder de 20% blijft. De voorgenomen concentratie was in november gemeld.
Amev Cockpit
Op het extranet Cockpit van Amev zijn nu vierduizend tussenpersonen aangesloten. Buro Jaspers (Amsterdam) fungeerde als mijlpaal. De groei werd versneld door de overname van de schadeportefeuille van De Amersfoortse: dat leverde vijfhonderd nieuwe aansluitingen op. Vorig jaar werd 64% van alle aanvragen voor particuliere schadeverzekeringen bij Amev via Cockpit gedaan.

Reageer op dit artikel