nieuws

Volmachtbedrijf Intrasurance online met Verzekeruzelf.nl

Archief

Het volmachtbedrijf Intrasurance (Vught) is op internet gestart met Verzekeruzelf.nl. De consument kan hier online een verzekering sluiten, zijn polissen beheren en schademeldingen doorgeven. Risicodragers zijn Royal&SunAlliance, London Verzekeringen, AIG en rechtsbijstandverzekeraar LAR.

De initiatiefnemers, Henk Wiggers en Angelique Klein Holkenborg-Klijn, waren voorheen werkzaam bij het assurantiekantoor De Gouw in Vlijmen. Beiden zijn in het bezit van een Assurantie A-diploma.
Het doel van Verzekeruzelf.nl is het bevorderen van transparantie. “Wij willen een transparante omgeving creëren voor consumenten, waar zij hun verzekeringen kunnen beheren. Wij bieden alleen producten die niet adviesgevoelig zijn”, vertelt marketingdirecteur Wouter Pollman.
De site biedt geen mogelijkheid tot vergelijking van producten. Er kan wel een premieberekening gemaakt worden, die men uiteraard kan vergelijken met zijn huidige premie. Verzekeruzelf.nl berekent geen provisie. Wil men alsnog een papieren polis wil ontvangen, dan moet daar voor betaald worden.
Verzekeruzelf.nl ontwikkelt zelf de producten en brengt de risico’s onder bij een van de vier verzekeraars waarmee samengewerkt wordt: Royal&SunAlliance, London, AIG en LAR. Royal&SunAlliance en London vormen daarbij een pool.
Opvallend is dat Verzekeruzelf.nl geen opzeggingstermijnen kent. De looptijd duurt zolang als de klant dat wenst. Verder verzorgt het bedrijf automatisch het switchen tussen maatschappijen. De klant hoeft alleen aan te geven waar de huidige polis loopt; Verzekeruzelf.nl regelt dat de polis over gesloten wordt op het moment dat de polis afloopt.
De klant kan via de website schade melden. Deze wordt direct in behandeling genomen. Volgens Verzekeruzelf.nl wordt na schadevaststelling door onafhankelijke experts het schadebedrag binnen 24 uur worden overgemaakt.
Onafhankelijk
Volgens Pollman is Verzekeruzelf “volledig onafhankelijk van welke verzekeraar dan ook”. Dit blijkt volgens hem uit het feit dat de techniek van Verzekeruzelf is ondergebracht in de holding Intelsurance. Deze holding kent vier aandeelhouders, BOS Advising & Trading, Cooler Hol Ding, Henk Th. Wiggers Holding en MAC Holding.
Bij het volmachtbedrijf Intrasurance werken zes mensen. Volgens Pollman heeft de website Verzekeruzelf.nl drieduizend unieke bezoekers per dag, waarvan ongeveer 25% een berekening uitvoert op de site. Uiteindelijk sluit 2,5 à 3% van de rekenaars daadwerkelijk een verzekering.

Reageer op dit artikel