nieuws

Van expatriates 30% ontevreden over de ziektekostenverzekering

Archief

Ruim 30% van de expatriates heeft een gevoel van ontevredenheid over de door de werkgever gekozen oplossing voor ziektekosten. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek, in opdracht van de Amerikaanse zorgverzekeraar Cigna, onder ruim 700 expatriates die meer dan 200 internationale bedrijven vertegenwoordigen.

Expatriates vormen de elitetroepen van een multinationaal opererende onderneming omdat zij veelal in leidinggevende functies werkzaam zijn onder soms moeilijke omstandigheden. Zo spreken zij in veel gevallen de taal van het land waarin zij werken niet of onvoldoende en kennen zij de lokale gewoontes niet. In gevallen dat de expatriate medische zorg verlangt, kan dat tot moeilijke situaties leiden.
Ofschoon een meerderheid van de expatriates zich tevreden toont over zijn arbeidsvoorwaarden, voelt een aantal van hen zich te kort gedaan door de werkgever over hun zorgverzekering. Over de wijze waarop hun werkgever communiceert over de mogelijkheden voor lokale gezondheidszorg blijkt zelfs 50% van de expatriates ontevreden te zijn, aldus Cigna.

Reageer op dit artikel