nieuws

Van der Kleij wil bij VHD samenwerking uitbouwen

Archief

Jan van der Kleij (48) is sinds 1 augustus de nieuwe algemeen directeur van de Verzekeraarshulpdienst (VHD). Van der Kleij, vorig jaar nog begonnen als manager bij ABZ Claims Management, is voor die functie gevraagd door de raad van commissarissen. Samen met Dirk Jan Klein Essink vormt hij het nieuwe directieteam. “Bij de VHD zie ik als belangrijkste uitdaging het verder uitbouwen van de publiekprivate samenwerking.”

Van der Kleij is van huis uit elektrotechnicus, maar ging na zijn studie (“vanwege de diploma-inflatie in die tijd”) aan de slag bij de politie als technisch rechercheur, waarbij hij ook contact had met de algemene verkeersdienst. Daardoor kreeg hij affiniteit met verkeer en vervoer en na elf jaar stapte hij over naar expertisebureau Bergweg Michels. Via directiefuncties bij CED, O&O en Dekra kwam hij vervolgens vorig jaar terecht bij ABZ, waar hij dus na één jaar alweer vertrokken is. “Niet dat ik mijn werk daar niet interessant vond, integendeel, maar bij de VHD zie ik een grotere uitdaging.” Van der Kleij vindt dat de VHD nog te vaak als normaal wordt gezien. “Maar deze vorm van organisatiegraad tussen verzekeraars is uniek in de wereld.”

Reageer op dit artikel