nieuws

Tilburgse studenten krijgen toegang tot Actuarieel Genootschap

Archief

Studenten van de Universiteit van Tilburg worden, mits ze de juiste masteropleiding hebben gevolgd, toegelaten tot de opleiding tot actuaris van het Actuarieel Genootschap.

De opleiding Econometrie en Operationele Research van de universiteit en het Actuarieel Genootschap hebben hiertoe een overeenkomst ondertekend. Volgens de universiteit zijn actuarissen, ook wel bekend als levensverzekeringswiskundigen, veel gevraagd door de recente ontwikkelingen op pensioengebied, waarbij steeds hogere eisen worden gesteld aan de onderbouwing van het beleid van pensioenfondsen.
De overeenkomst regelt voor een student met een Master of Science Quantitative Finance and Actuarial Sciences een directe toelating tot de Post-Masteropleiding Actuaris AG van het Actuarieel Genootschap.
De Universiteit van Amsterdam was tot nu toe de enige universiteit in Nederland met een specifieke opleiding Actuariaat.

Reageer op dit artikel