nieuws

Teambuilders met een goed doel

Archief

Erwin Lamers, technisch beheerder bij RVS, heeft samen met zijn afdeling nogal wat jaarlijkse afdelingsuitjes aan goede doelen besteed. Zo hebben zij in 2002 geholpen een nieuw dak op het ‘kattenhuis’ te bouwen voor het Dierenasiel in Ede. Vorig jaar hebben ze tweehonderd mantelzorgers in het zonnetje gezet.

Waarom gaan jullie niet gewoon uit eten?
Tja, dat is ook wel leuk maar we hadden zin om een keer iets te kunnen betekenen voor anderen en echt een prestatie te leveren als team. Vervolgens zijn we in Ede gaan zoeken naar een goed project. We kwamen uit bij het dierenasiel. Daar hadden ze net een nieuw dak op het hondenverblijf gebouwd en nu was het kattenverblijf hoognodig aan vervanging toe. Daar kwamen wij goed van pas. Het geld hebben we bij elkaar gebracht door oude hardware binnen de organisatie te verkopen, dit alles natuurlijk in samenspraak met de directie. We zijn met ons team een dag in de weer geweest en hebben een schitterend nieuw dak gemaakt.
En hoe ging het volgende uitje?
Vorig jaar zijn we via via in contact gekomen met Steunpunt Mantelzorg. Mantelzorgers steken veel tijd in de zorg voor anderen waardoor ze weinig tijd voor zichzelf hebben. In overleg met de mensen van het steunpunt hebben wij een dag georganiseerd in Burgers Zoo. Er gingen tweehonderd mantelzorgers mee. Ze werden vervoerd per bus en kregen van ons consumptiebonnen mee. Daarnaast kregen zij natuurlijk de toegangskaarten en een bon voor een gratis groepsfoto. Verder was er nog een prijsvraag. De winnaar heeft een jaarabonnement op Burgers Zoo gewonnen voor de hele familie. Bij terugkomst stond er in het RVS-gebouw een compleet Indisch buffet voor hen klaar.
Hoe reageerden de mensen?
We werden die dag uitbundig bedankt en zelfs daarna kregen we honderden kaartjes van mensen die mee waren geweest. Het leuke was dat we zelfs kaarten kregen van mensen die waren verhinderd en gewoon duidelijk wilden maken hoe goed zij het vonden dat wij dit initiatief hadden genomen.
Was het Steunpunt Mantelzorg tevreden?
Nou, het grappige was dat zij ons hebben voorgedragen voor de Nationale Mantelzorgprijs en we hebben nog gewonnen ook. Aan de prijs was een bedrag verbonden van e 10.000 en wij mochten de bestemming uitzoeken. Het geld is uiteindelijk gegaan naar een project voor jongere mantelzorgers.
Anderhalve maand geleden vroegen ze of ze gebruik mochten maken van ons bedrijfsrestaurant voor een bijeenkomst met Emile Ratelband om de mantelzorgers een hart onder de riem te steken. Mijn collega’s en ik hebben die avond de hapjes en drankjes verzorgd.
Wat wordt de volgende uitdaging?
We hebben nog niets concreets, maar we willen de volgende keer graag iets doen voor een ander goed doel.
Erwin Lamers (derde van rechts) met collega’s en dames van het Steunpunt mantelzorg in Burgers Zoo.

Reageer op dit artikel