nieuws

NVA-leden krijgen goedkoop toegang tot SCM-database

Archief

De NVA en de Stichting Certificering Motorvoertuigen (SCM) zijn een samenwerking aangegaan. NVA-leden kunnen tot eind volgend jaar tegen een laag tarief toegang krijgen tot de gegevens in de database van SCM.

In de database zijn de gegevens opgenomen van circa een miljoen auto’s die zijn uitgerust met een SCM-gecertificeerd beveiligingssysteem. Een aantal verzekeraars eist voor diefstalgevoelige auto’s de aanwezigheid van een dergelijk systeem. Op een apart gedeelte van de site van SCM (www.scm.nl) was al een raadpleegfunctie beschikbaar. Een jaarabonnement voor het raadplegen van de database kost e 100.
De NVA heeft voor leden nu een overeenkomst gesloten met SCM: zij kunnen voor e 40 tot 1 januari 2004 onbeperkt gebruik maken van het raadpleegsysteem. Het systeem is te benaderen via het extranet van de NVA. De organisaties willen hiermee bij het intermediair het gebruik van het SCM-systeem bij diefstalgevoelige auto’s stimuleren.

Reageer op dit artikel