nieuws

NN levert levenpolis in vijf werkdagen

Archief

Nationale-Nederlanden heeft met het project On Line Sluiten (OLS) de leveringstermijn van een levenpolis van twintig naar vijf werkdagen teruggebracht.

Met behulp van de applicatie On Line Sluiten kunnen tussenpersonen nieuwe aanvragen voor een aantal levenproducten elektronisch bij NN indienen. Mutaties en verhogingen zijn (nog) niet mogelijk.
Tussenpersonen voeren de gegevens zelf in, eventueel waar de klant bij is. Met één druk op de knop wordt de aanvraag via het extranet van NN verzonden. Direct na verzending ontvangt de tussenpersoon een polisnummer en statusmelding. Zonder tegenslag moet de polis na vijf werkdagen foutloos op de mat liggen.
Het ontbreken van bijvoorbeeld een medisch akkoord kan echter roet in het eten gooien. De tussenpersoon krijgt daar onmiddellijk bericht van. Aanvragen die via OLS binnenkomen bij NN, krijgen voorrang. Bij het ontbreken van een medisch akkoord, wordt de aanvraag door de Medische Dienst met spoed behandeld.
OLS wordt stapsgewijs geïntroduceerd bij het intermediair. Aan de proef hebben elf tussenpersonen meegedaan. Voor het eind van het jaar kunnen honderd adviseurs gebruik maken van OLS. Verder zal de applicatie in de toekomst uitgebreid worden met nieuwe functionaliteiten en producten.

Reageer op dit artikel