nieuws

Möller (De Friesland) hekelt bij afscheid rol overheid

Archief

“De regelgeving staat zorgverzekeraars niet toe om extra geld aan ziekenhuizen te geven, terwijl de verzekeraars wel een voetbalclub mogen sponsoren.” Deze kritiek uitte Hans Möller van De Friesland bij zijn afscheid.

Op zijn afscheidsreceptie hekelde Hans Möller de rol van de overheid ten opzichte van de zorgverzekeraars en de zorg. Hij stelde onder meer dat de overheid de zorgverzekeraars de laatste jaren met steeds meer wantrouwen heeft benaderd. “Verscherpte controles en verdachtmaking van frauduleuze handelingen zijn regelmatig voorgekomen. Controle op controle is aan de orde van de dag (…) Als je al het geld dat nu wordt uitgegeven voor administratie bij elkaar optelt, kan daar menige wachtlijst mee worden weggewerkt.” Möller pleitte er voor dat het ziekenfonds zo snel mogelijk een ‘normaal’ bedrijf wordt met eigen verantwoordelijkheden. Daar hoeft het zorgverzekeringsstelsel niet voor te worden veranderd. “Dat is ook binnen het huidige stelsel mogelijk.”
Hoewel Möller al op 1 mei zijn functie bij De Friesland neerlegde, is pas vorige week officieel afscheid van hem genomen. Möller blijft als adviseur aan de verzekeringsgroep verbonden.

Reageer op dit artikel