nieuws

Militairen verlost van dubbele zorgpremie

Archief

De militairen die een bijbaan hebben of tevens als zelfstandige werken, krijgen sinds 1 januari hun ziekenfondspremie gecompenseerd.

Alle werknemers – dus ook het burgerpersoneel – van landmacht, luchtmacht en marine maken verplicht gebruik van de ziektekostenregeling voor militairen. Als zij een bijbaan hebben of als zelfstandige ondernemer optreden, zijn ze op grond daarvan ook bij het ziekenfonds verzekerd. Daar hebben ze echter niets aan, want volgens de Ziekenfondswet kunnen er geen aanspraken worden gemaakt indien men elders verzekerd is.
De betreffende militairen hebben dus altijd dubbele premie voor niks betaald. Sinds 1 januari is dat voorbij. Omdat men niet onder de ziekenfondsverzekering uit komt, is nu geregeld dat de ziekenfondspremies bij Defensie kunnen worden teruggevraagd.

Reageer op dit artikel