nieuws

Kadastrale tarieven gemiddeld 20% omhoog

Archief

Het Kadaster heeft zijn tarieven per 1 augustus met gemiddeld 20% verhoogd. Het inschrijven van een hypotheek is 10% duurder geworden.

Sinds het Kadaster in 1994 zelfstandig werd, zijn vier tariefdalingen doorgevoerd. Nu zijn de tarieven voor het eerst verhoogd. In de verhoging is een inflatie verwerkt van 12% over de periode van oktober 1998 tot augustus 2002.
De grootste stijging is doorgevoerd in de tarieven voor de akteposten: die zijn met 35% verhoogd. Daarmee worden de tarieven volgens het Kadaster meer in overeenstemming gebracht met de metingkosten. Een aantal informatieproducten is 6% duurder geworden. Een online maandabonnement voor het opvragen van informatie kost nu e 4,80.
Inschrijving van een hypotheekakte met een hoofdsom van meer dan e 50.000 kost nu e 89,90. Bij een lagere hoofdsom is dat bedrag e 44,95. Voor een hypothecair uittreksel moet per object e 5,45 worden neergeteld.

Reageer op dit artikel