nieuws

Efdécé geeft voorproefje van Financiële Bijsluiter

Archief

Efdécé Software heeft het Woonpakket uitgebreid met een mogelijkheid om al tijdens het adviestraject de cijfers te berekenen die bij een uiteindelijke offerte in de Financiële Bijsluiter zullen staan.

Met het softwarepakket voor hypotheekadvies kunnen dekking en uitkomsten van vijftig producten met een beleggingselement naast elkaar worden gezet. De tussenpersoon kan hierdoor zijn advies aan de potentiële klant onderbouwen met een ‘informatieve bijlage’, waarin dezelfde cijfers worden vermeld die de verzekeraar in de Financiële Bijsluiter bij de hypotheekofferte verstrekt. Efdécé wil hiermee de belangrijkste kenmerken van producten met een beleggingselement duidelijk en vergelijkbaar maken voor de consument.
Vooruitlopend op eventuele beperkingen van de hypotheekrenteaftrek is het Woonpakket verder voorzien van een zogeheten ‘B-knopje’. Met deze knop (de B staat voor Beperkt) kan het fiscale voordeel worden berekend op basis van recente voorstellen voor aftopping van de aftrekmogelijkheden. De rente wordt dan afgetrokken tegen het op een na hoogste tarief van 42%.
Voor het Woonpakket, waarin producten van 45 geldverstrekkers zijn opgenomen, zijn 2.900 licenties verstrekt; het aantal gebruikers bedraagt circa negenduizend.

Reageer op dit artikel