nieuws

Dela

Archief

Dela

Dela meldt dat de verkoop van natura-uitvaartverzekeringen in de maand januari met 67% is gestegen ten opzichte van januari 2003. In de eerste maand van dit jaar werden 418 polissen gesloten. Over heel 2003 bedroeg de groei van de internetverkoop al 59% tot ruim 4.200. Verder vroegen meer dan zesduizend mensen informatie op over een uitvaartverzekering.
T- en U-rendement
De rendementen T en U, maatstaven voor rentestandkorting en overrentedeling bij levensverzekeringen, duiken in maart weer onder de 4%. Het U-rendement gaat van 4,06% naar 3,99%, het oudere T-rendement wordt 3,92% (4,01%).
Faillissementen
Vorige maand zijn drie assurantiekantoren failliet verklaard. Het betreft Assurance Consultancy Group met vestigingen in Leeuwarden en Naarden (eigenaar Sjoerd Schaaf), Leefvrij in Rotterdam (eigenaar André Osterman) en Vos Assurantiën in Epe. De eerste twee kantoren waren niet meer actief. Bij Vos Assurantiën was Willy Vos (73) de enige medewerkster van het kantoor.
Loyalis
Loyalis Verzekeringen claimt als eerste verzekeraar in ons land een ISO-certificaat te hebben gekregen. De aan het ABP gelieerde maatschappij biedt mensen in de overheids- en onderwijssector levens- en schadeverzekeringen. “Certificatie is geen doel, maar een middel om blijvend beter te werken”, zo betuigt Loyalis-directeur Tom Faut.

Reageer op dit artikel