nieuws

Consumentenbond: ‘Verschil in WA-premies kan fors oplopen’

Archief

Volgens de Consumentenbond bieden Ineas, Sterpolis en Univé over het algemeen de goedkoopste WA-autoverzekeringen aan. Uit een onderzoek van de bond blijkt verder dat de premieverschillen behoorlijk kunnen oplopen.

De Consumentenbond onderzocht bijna vijftig autoverzekeraars, waarbij voor 54 veel voorkomende situaties de premies werden berekend van circa 70 polissen. In alle situaties bleken Ineas en Sterpolis in de top-10 van goedkoopste maatschappijen te staan. Voor de provincies Noord-Brabant en Zeeland hoort ZLM ook bij de goedkoopste verzekeraars. Univé kwam vijftig maal voor in de top-10.
De verschillen tussen de hoogste en de laagste premie voor een WA-polis blijken fors op te lopen. In de vier grote steden bedraagt het maximale premieverschil e 205 per jaar. Voor jongeren tot 24 jaar kan dat verschil in regio 3 zelfs oplopen tot e 785 per jaar.
De Consumentenbond vond als hoogste premiebedrag e 1.243 voor een 22-jarige man in de grote stad met twee jaar rijervaring, in bezit van een acht jaar oude Opel Corsa. Het laagste premiebedrag werd genoteerd voor een veertigjarige man in regio 3 met acht schadevrije jaren en een vijf jaar oude Opel Corsa. De jaarpremie bedroeg voor hem e 128.

Reageer op dit artikel