nieuws

Beljaars nieuwe topman Van Lanschot Assurantiën

Archief

Toine Beljaars, directielid van Unirobe-dochter IAK Verzekeringen (AXA) in Eindhoven, wordt per 1 februari de nieuwe topman van Van Lanschot Assurantiën, het assurantiebedrijf van de gelijknamige bank.

Beljaars (42), nu nog directeur Bedrijven en Instellingen bij IAK, volgt bij Van Lanschot Assurantiën interim-algemeen directeur Peter Zwart op, die deze functie sinds het najaar van 2000 heeft waargenomen voor Berto de Vos. Zwart, tevens lid van de raad van bestuur van Van Lanschot NV, is nog commissaris bij van Van Lanschot Assurantiën.
De Vos keerde eind vorig jaar – na een sabbatical leave van één jaar – terug als interim-directeur bij Van Lanschot Rosenthal Assurantiën. Inmiddels is hij in dienst van SNS bank NV. Daar geeft hij als directeur Assurantiën leiding aan vijf captives: De Linge, Mekra, Sonsbeek, SNS Assurantiën en Waterland (in totaal 85 medewerkers).
Het assurantiebedrijf (ruim 200 medewerkers) van Van Lanschot omvat – naast het hoofdkantoor in Den Bosch – onder meer de kantoren Van Lanschot Rosenthal Assurantiën (Hilversum), Van Lanschot Fibeko Assurantiën (Beverwijk), Van Lanschot Vijverberg Assurantiën (Den Haag) en Van Lanschot Van Harskamp Assurantiën (Rotterdam).
De provisieomzet van Van Lanschot Assurantiën beliep in de eerste helft van 2002 e 9,9 (9,1) mln. De jaarcijfers 2002 zullen op 14 maart worden bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel