nieuws

Avéro Achmea verhoogt premies motorrijtuigen

Archief

Avéro Achmea gaat de premies voor de verzekering van vrachtwagens en werkmaterieel verhogen. Tevens wordt de woonhuisverzekering aangepast.

De premieverhoging voor de werkmaterieelverzekering gaat per 1 maart in. Per die datum trekt Avéro Achmea de wa-premie op met 6%; de dekkingen voor brand, natuurgeweld, diefstal en volledig casco worden 4% duurder.
Per 1 april verhoogt de maatschappij de WA-premie voor vracht- en bestelauto’s met 6%; de beperkt casco- en volledig cascodekking wordt 4% duurder.
De premieverhogingen zijn volgens Avéro Achmea nodig vanwege de hogere schadelast als gevolg van gestegen materiaal- en reparatiekosten, inflatie en toegenomen letschadeclaims. Ook de dekkingen voor rechtshulp en verhaalshulp gaan in premie omhoog.
Avéro Achmea verhoogt – en bloc – verder de verzekerde sommen van haar woonhuisverzekeringen met 10%. De verhoging, ingaande per 1 maart, is volgens de maatschappij nodig vanwege de sterk gestegen herbouwkosten door het gebruik van duurdere bouwmaterialen. De verhogingsactie beperkt zich tot particuliere opstalpolissen gesloten vóór 1 januari 2001 én zonder garantie tegen onderverzekering.

Reageer op dit artikel