Hanteer jij de gemiddelde advieskosten voor een uitvaartverzekering?

Uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger Monuta brengt jaarlijks de advieskosten voor de financiering van uitvaartkosten in kaart. Hoe hoog liggen deze gemiddelde kosten momenteel?
Delen:
Wat zijn de gemiddelde advieskosten voor een uitvaartverzekering? Monuta zet het op een rij.

In 2021 zijn de advieskosten voor een uitvaartverzekering gedaald naar 92,17 euro. Dat is een daling van 2 procent ten opzichte van het jaar daarvoor (94,29 euro). Dit blijkt uit de jaarlijkse analyse van Monuta, die de tarieven over 2021 van 1.001 intermediairs vergeleek.

In 2019 waren voor het eerst sinds het provisieverbod de gemiddelde advieskosten over de financiering van uitvaartkosten onder € 100 uitgekomen. Vorig jaar lijkt het bedrag zich te stabiliseren net boven de 90 euro.

Vaste fee

In 2021 brengt 70 procent van de intermediairs een eenmalig vaste fee in rekening. Deze wijze van beloning blijft onverminderd groot. Ruim een derde van de intermediairs brengt eenmalig 75 euro in rekening voor uitvaartadvies. Daarmee is dit (nog steeds) het meest populaire bedrag voor uitvaartadvies.

Een (doorlopend) service-abonnement is steeds minder populair en wordt nu nog maar door 11 procent van de intermediairs ingezet. Het gemiddelde bedrag dat intermediairs voor hun service vragen is afgelopen jaar gestegen naar 4,51 euro (2020: 3,77 euro).

Advieskosten voor de financiering van uitvaartkosten door de jaren heen.

“Het afgelopen jaar hebben we gemerkt dat het adviesgesprek rondom de financiering van uitvaartkosten korter is geworden vanwege de vereenvoudiging van onze uitvaartverzekeringen. We vinden het belangrijk dat er zo meer tijd is voor een goed gesprek tussen klant en adviseur, want alleen dan kan iemand openheid geven en dat biedt duidelijkheid.”

We vinden het belangrijk dat er zo meer tijd is voor een goed gesprek tussen klant en adviseur

“Zo kan er een passend advies gegeven worden. Daar ligt de kracht van een financieel adviseur,” zegt Ruud van der Wal, manager Intermediaire Distributie van Monuta.

Toelichting analyse

Intermediairs die offertes opmaken en aanvragen bij Monuta indienen, hebben de mogelijkheid hun advieskosten te laten afdrukken op de offerte of aanvraag. Van deze advieskosten maakt Monuta ieder jaar een analyse. Dit jaar had de analyse betrekking op 1.001 verschillende intermediairs.

Dit is een partnerbijdrage. Bekijk hier een volledig overzicht van partnerberichten van Monuta.

Lees ook: