Overwaarde van de woning opnemen voor een fijne oude dag?

Overwaarde van de woning opnemen voor een fijne oude dag?

Een huis is meer dan een verzameling stenen. Het is een vertrouwde omgeving om tot rust te komen en herinneringen te maken met vrienden en familie. Het is dan ook logisch dat mensen ook als ze ouder worden graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Maar ouder worden komt vaak met uitdagingen. Traplopen, zelf douchen of uit bed komen gaat minder makkelijk dan voorheen. Woningaanpassingen kunnen daarbij helpen. In veel gevallen is daar wel geld voor nodig. Wat kun je adviseren?

Huizenprijzen van koopwoningen blijven stijgen

Vanaf 2014 is er een stijgende trend in de prijzen van koopwoningen. Volgens het CBS (2021) zijn de huizenprijzen ook in september dit jaar met 18,5% gestegen ten opzichte van de prijzen van koopwoningen een jaar eerder. Doordat de huizenprijzen maar blijven stijgen, hebben steeds meer huiseigenaren overwaarde op hun woning. Het vermogen van huishoudens neemt hierdoor toe. Maar het vermogen zit ‘vast’ in het huis.

Senioren blijven graag thuis wonen

Het CBS heeft onderzoek gedaan (2019) onder zelfstandig wonende 55-plussers met een koopwoning. Een ruime meerderheid verwacht ook bij het krijgen van ouderdomsklachten in de huidige woning te kunnen blijven wonen. Is dit toch niet mogelijk, dan hebben zij vaker de voorkeur om te blijven wonen in de huidige woning met woningaanpassingen dan te verhuizen.

Toekomstbestendige woning

Om langer zelfstandig in huis te blijven wonen, moeten er mogelijk aanpassingen aan de woning worden gedaan. Als senioren weinig of geen pensioen of vermogen hebben maar wel een koopwoning, is de overwaarde een optie om vermogen vrij te maken. De ZilverHuis Hypotheek is erg geschikt voor deze situatie.

ZilverHuis Hypotheek

Bij het afsluiten van een ZilverHuis Hypotheek blijft uw klant zelf eigenaar van de woning. Daarnaast hoeft uw klant niet maandelijks geld aan ons over te maken. In plaats daarvan tellen wij de rente bij de schuld op. De maandelijkse vaste lasten zullen hierdoor niet stijgen. De rente van deze hypotheek staat ook levenslang vast en wordt tussentijds niet aangepast. Zo heeft de klant gedurende de hele looptijd zekerheid. Een eventuele restschuld wordt vergoed door de restschuldgarantie van OG als aan alle voorwaarden wordt voldaan. Een hele geruststelling voor klanten en hun familieleden.

Onderlinge-Hans-Danielle
Bij het afsluiten van een ZilverHuis Hypotheek blijft uw klant zelf eigenaar van de woning.

Gesprek tussen generaties

De ZilverHuis Hypotheek is een oplossing die meerdere generaties aangaat. De wensen van senioren voor de toekomst kunnen ook van belang zijn voor hun kinderen. Zij zien hun ouders graag gelukkig en zorgeloos ouder worden. Samen het gesprek over de toekomst aangaan kan hen helpen. Zeker als zij op zoek zijn naar de beste manier om hun woon- en zorgwensen voor de toekomst te regelen en te financieren. Onderlinge ’s-Gravenhage heeft daarom in samenwerking met Muzus een speciaal Familiegesprek-boekje ontworpen. Aan de hand van negen stellingen kunnen families het soms wat moeilijke gesprek over later starten. Zo’n familiegesprek-boekje kunt u aanvragen via communicatie@ogmail.nl (maximaal 20 stuks per aanvraag).

PE-opleiding

Heeft u ook steeds meer senioren in uw klantenportefeuille of wilt u senioren als nieuwe doelgroep toevoegen? Om de hypotheekadviseur op weg te helpen heeft Onderlinge ’s-Gravenhage samen met TotaalSupport een PE-opleiding ontwikkeld. In deze PE-opleiding ‘Ouderen in beeld’ gaan ze dieper in op de specifieke woonsituatie van senioren en hoe het mogelijk wordt om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Hierin worden belangrijke aandachtspunten behandeld die u in uw advies mee kunt nemen. Ook gaan ze dieper in op de financiële mogelijkheden voor deze doelgroep. Interesse? Laat het ons weten via partnermanagement@ogmail.nl.

Platform om fijn wonen voor senioren te regelen

Het platform Woonz.nl is het startpunt voor senior of mantelzorger om zelf alles vanuit één plek voor comfortabel wonen te regelen. Het is een website waarop aanbieders van seniorenwoningen en diensten & producten met betrekking tot langer thuis wonen hun aanbod presenteren. Op deze manier kunnen senioren en/of mantelzorgers makkelijk op zoek gaan naar een woning of dienst aan huis.

Heeft u nog geen aanstelling met Onderlinge ’s-Gravenhage voor de ZilverHuis Hypotheek maar wel klanten waar dit een geschikt product voor is? Of wilt u samen optrekken om deze doelgroep te bereiken voor een gesprek met u als adviseur? Neem gerust contact op via partnermanagement@ogmail.nl.

Dit artikel is gesponsord door Onderlinge ’s Gravenhage.