AM 75 topvrouwen voortaan top 100

Jarenlang mochten 75 vrouwen een plek innemen in de AM 75 topvrouwen. Vanaf dit jaar telt de lijst er maar liefst 25 meer. Daarmee wordt de top 75 omgedoopt in een heuse top 100. Wie de honderd machtigste vrouwen in de financiële dienstverlening zijn, wordt op donderdag 4 maart bekendgemaakt op het digitale event AMvrouwen.
Delen:

Aankomend bestuursvoorzitter Bianca Tetteroo van Achmea staat al vijf jaar op rij aan kop in de toplijst van AM, die elk jaar rond internationale vrouwendag bekendgemaakt wordt. Ook is hier al jarenlang een netwerkevent aan gekoppeld waarvoor een verzekeraar doorgaans als gastheer optreedt. De editie van 2021 wordt vanwege de coronaomstandigheden vervangen door een digitaal middagevent. Annemarie Brüning, presentator van Hart van Nederland, valt de eer te beurt om hier als dagvoorzitter op te mogen treden.

Drie vrouwelijke sprekers

Op het programma staan verder drie vrouwelijke sprekers, onder wie de aan Nyenrode Universiteit verbonden hoogleraar strategisch talentmanagement Lidewey van der Sluis. Zij weet als geen ander hoe diversiteit kan worden vergroot in de verschillende lagen van het bedrijfsleven. Talent is good, ambition is better, luidt haar adagium.

Je comfortabel voelen met ongemak

Verder spreekt Jacqueline Brassey van McKinsey, tevens auteur van het boek Authentiek zelfvertrouwen, en adjuct-professor/onderzoeker aan VU Amsterdam en IE University in Madrid. Zij legt uit hoe om kan worden gegaan met gevoelens van onzekerheid en stress, waarmee mensen te maken hebben in de snel veranderende wereld, waarin blijven leren en zich ontwikkelen centraal staan en waarbij met regelmaat de comfortzone wordt verlaten. “Bij authentiek zelfvertrouwen gaat het erom dat je comfortabel wordt met ongemak. Daar komt een zekere nederigheid bij kijken. Dat je weet: dit is de weg die ik op wil gaan, je weet dat dit weleens eng wordt, maar dat je de tools hebt om met het ongemak om te gaan.”

Bestaat Queen Bee-gedrag wel?

Naomi Ellemers is de derde spreker. Ze heeft onderzoek gedaan naar Queen Bee-gedrag: vrouwen aan de top die het andere vrouwen moeilijk maken. Maar bestaat het gedrag wel? Moeten we dat beeld niet bijstellen? En waar zitten de blokkades dan echt? En hoe ruimen we die op? Ellemers is als wetenschapper verbonden aan de Universiteit van Utrecht en verdiept zich al jarenlang in de rol van vrouwen in organisaties.

Redactie AM stelt lijst topvrouwen samen

Aanmelden voor het event AMvrouwen is vanaf nu mogelijk. De redactie van AM is de komende weken druk met het samenstellen van de kandidatenlijst. Tips over een kandidaat? Mail de redactie.