Nieuwe uitvaartverzekeringen met variabele premie

Een uitvaartverzekering waarbij de premie jaarlijks kan meebewegen met de renteontwikkelingen. Frank Fransen, directeur Monuta Verzekeringen legt uit waarom ze kiezen voor deze nieuwe verzekeringen.

Monuta, uitvaartverzorger en verzekeraar, biedt sinds kort twee nieuwe uitvaartverzekeringen aan via intermediairs. De eerste is een nieuw soort natura uitvaartverzekering, gelanceerd in april, die nu ook beschikbaar is voor intermediairs.
De tweede is een kapitaalverzekering die voor nieuwe klanten alleen via het intermediair afgesloten kan worden. Vanwaar deze stap en wat zijn de ervaringen tot nu toe?

Vrij besteedbaar bedrag

“We hebben nu twee maanden ervaring met de nieuwe natura uitvaartverzekering. Onze klanten blijken deze prettig te vinden door de eenvoud van de combinatie van uitvaartverzorger en vrij besteedbaar bedrag”, zegt Frank Fransen. “Ook de uitleg over de variabele premie vinden ze duidelijk. Nu we dat bevestigd hebben gekregen is het tijd voor de volgende stap, het intermediair.”

Klanten die via een intermediair bij ons terechtkomen hebben een ander startpunt”

“Op basis van de nieuwe natura verzekering hebben we ook een kapitaalverzekering speciaal voor het intermediair ontwikkeld. Klanten die via een intermediair bij ons terechtkomen hebben een ander startpunt dan klanten die rechtstreeks bij ons een uitvaartverzekering afsluiten. Namelijk vanuit de behoefte aan inzicht in hun totale financiële situatie. De oplossing is dan ook vaak financieel van aard voor het afdekken van hun uitvaartkosten.”

Veranderende klantwensen

De uitvaartverzorger stapt af van het vastgestelde uitvaartpakket met producten en diensten voor nieuwe verzekeringen. De dienstverlening van de Monuta-uitvaartverzorger en een vrij te besteden bedrag zijn onderdeel van de nieuwe natura uitvaartverzekering. Hiermee komt het bedrijf tegemoet aan veranderende klantwensen. Van beide verzekeringen kan de premie daarnaast jaarlijks meebewegen met renteontwikkelingen.

Vervangen

“De twee nieuwe uitvaartverzekeringen vervangen de bekende uitvaartverzekeringen. Uiteraard bieden wjj volledige ondersteuning op de bestaande portefeuille voor intermediairs en hun klanten. Onze accountmanagers staan in de startblokken om ondersteuning te bieden en vragen te beantwoorden,” laat Ruud van der Wal, manager intermediaire distributie bij Monuta, weten.

Variabele premie

Het bedrijf heeft als doel continuïteit en een goede en stabiele financiële gezondheid, zodat ze op lange termijn haar beloftes aan haar verzekeringsklanten na kan komen.

Een levenslange rentegarantie is niet meer passend. Zeker niet bij de huidige lage rentestand”

Frank Fransen:  “Een levenslange rentegarantie is niet meer passend. Zeker niet bij de huidige lage rentestand. De premies voor een uitvaartverzekering worden over een zeer lange periode uitgesmeerd. Dit zorgt er voor dat de premie laag is, maar het is lastig een rendement te garanderen op een premie die bijvoorbeeld pas over 60 jaar wordt ontvangen.”

Om zekerheid te kunnen blijven bieden, gaat Monuta met haar nieuwe uitvaartverzekering over op een variabele premie. “De premie beweegt dan mee naar aanleiding van renteontwikkelingen. Deze kan jaarlijks op 1 januari dalen, gelijk blijven of stijgen. Ook indexeert de premie jaarlijks. Wij informeren onze klanten elk jaar over de hoogte en reden van de aanpassing.”

Dit is een partnerbijdrage. Bekijk hier een volledig overzicht van partnerberichten van Monuta.