Whitepapers

Waar riskmanagers wakker van liggen

Schade 3756

Waar riskmanagers wakker van liggen

Politieke risico’s zijn voor bedrijven moeilijker dan ooit te identificeren. Ze staan bovenaan de lijst met issues die risk managers ’s nachts wakker houden. Politieke risico’s stonden daarom centraal tijdens het Chubb multinational risk forum, dat eerder dit jaar gehouden werd in Brussel. Deze whitepaper bundelt de belangrijkste inzichten van de aanwezige experts. 

Politieke risico’s kunnen bedrijven en organisaties hard treffen, soms wanneer zij dit het minst verwachten. Vijandige politieke acties kunnen ertoe leiden dat bezittingen worden onteigend, of dat er niet betaald wordt bij grote contracten. Politiek geweld en terrorisme hebben een direct en diepgaand effect wanneer bijvoorbeeld medewerkers worden gekidnapt of gedood.

In deze whitepaper geven risk experts hun visie op deze risico’s. Thierry Malleret van het global risk network van het World Economic Forum, professor James Moncrieff van Ashridge Executive Education, Richard Jackson van IHS Markit en Suresh Krishnan van Chubb delen hun waardevolle inzichten. Ze beantwoorden de vaak moeilijke vragen waar risk managers voor staan in de huidige, uitdagende zakelijke wereld.

Bekijk hier de whitepaper van het Chubb risk forum

Dit is een partnerbijdrage van Chubb. Bekijk hier een volledig overzicht van partnerberichten van Chubb.

Reageer op dit artikel