video

Independer: Klaverblad moet tv-commercial aanpassen

Schade

Independer:  Klaverblad moet tv-commercial aanpassen

Independer wil dat Klaverblad Verzekeringen de intro van haar meest recente tv-commercial aanpast. Het gaat om de tekst: ‘Op vergelijkingssites staan de goedkoopste verzekeringen altijd bovenaan.’

Independer vindt de tekst ‘Op vergelijkingssites staan de goedkoopste verzekeringen altijd bovenaan’ misleidend voor de consument. De vergelijker meldt op zijn website: “Dit is zeker bij Independer niet het geval. Als grootste verzekeringsvergelijker voelen wij ons direct aangesproken door Klaverblad Verzekeringen.” Independer heeft Klaverblad gevraagd om de commercial aan te passen.

Gerard Ziedses des Plantes, sectorhoofd intermediair en marktbenadering, van Klaverblad Verzekeringen bevestigt dat er contact is geweest met Independer, maar vindt het “enigszins een gezochte discussie” van Independer, omdat het om één zin gaat en er gefocust wordt op het woord ‘altijd’. En de directie van Klaverblad wijst in de commercial het voorstel van de onervaren medewerker in zijn geheel af, voegt hij daaraan.

Het sectorhoofd van Klaverblad zegt ook dat het punt van Independer nog nauwelijks opportuun is omdat de lange versie van de tv-commercial, waarin deze zin is opgenomen, nu nog ongeveer een week op tv te zien is. Daarna wordt de 20 secondenversie getoond, waarin de uitspraak in de commercial van de onervaren medewerker van Klaverblad niet meer terugkomt.

Prijs/kwaliteit
Independer vindt het belangrijk dat “de consument weet dat een vergelijking bij Independer betekent dat we juist nooit zomaar de goedkoopste verzekering aanraden. Een consument die een vergelijking maakt bij Independer, krijgt altijd een selectie op basis van de beste prijs/kwaliteitscombinatie.”

Ziedses des Plantes over de vergelijkingssite: “Als je op Independer kijkt en bijvoorbeeld een inboedelverzekering vergelijkt, dan zie je eerst een top drie op basis van prijs/kwaliteit, maar als je dan naar het volledige overzicht gaat, staat de goedkoopste verzekering gewoon bovenaan.”

Independer kwam gisteren zelf in het nieuws, omdat Hans van Ommen bij de Reclame Code Commissie klaagt over de commercial van Independer.

De commercial van Klaverblad:

Reageer op dit artikel