nieuws

Vertrouwen van bedrijven in cyberpolis neemt toe

Schade 990

Bedrijven met of zonder cyberverzekering hebben er steeds meer vertrouwen in dat zo’n polis dekking kan bieden die aansluit bij hun risico’s. Twee jaar geleden twijfelde nog 44 procent daaraan, inmiddels is dat 31 procent. In dezelfde periode steeg het aantal ondernemingen met een polis van 34 procent naar 47 procent.

Vertrouwen van bedrijven in cyberpolis neemt toe

Dat blijkt uit het Global Cyber Risk Perception Survey Report 2019 van wereldwijde verzekeringsmakelaar Marsh. Bijna negen op de tien bedrijven die een cyberverzekering hebben afgesloten hebben er (veel) vertrouwen in dat hun polis de kosten dekt van een eventuele cyberschade. 7 procent gelooft dat de verzekering tekort zal schieten.

Penetratiegraad neemt toe

Steeds meer bedrijven sluiten een cyberverzekering, aldus het Marsh-rapport. De penetratiegraad bedroeg in 2017 nog 34 procent. Inmiddels heeft bijna de helft van de bedrijven een polis: 47 procent. Onder ondernemingen met een omzet van meer dan een miljard dollar is de penetratiegraad 57 procent. Van de bedrijven met een omzet onder de 100 miljoen dollar heeft 36 procent een cyberverzekering.

Voor 64 procent van de ondernemers vormt een cyberaanval op het eigen bedrijf de belangrijkste drijfveer om het budget voor cyberrisicomanagement op te schroeven. Voor 46 procent is ook nieuws over hacks bij andere organisaties een reden om meer uit te geven aan cyberveiligheid.

Reageer op dit artikel