nieuws

Onderzoeksraad kijkt naar stalbranden

Schade 498

De Onderzoeksraad voor Veiligheid opent een onderzoek naar de vele stalbranden in de veehouderij. Daaruit moet blijken hoe voorkomen kan worden dat een groot aantal dieren omkomt door een dergelijke brand, verklaart een woordvoerder. Het onderzoek neemt naar schatting een jaar in beslag.

Onderzoeksraad kijkt naar stalbranden

De komende periode verzamelt de onderzoeksraad de eerste informatie. Op basis daarvan worden focus en afbakening van het onderzoek bepaald.
Geregeld komen honderden of duizenden dieren om het leven doordat in een stal brand uitbreekt. Vorige maand stierven bijvoorbeeld vijfhonderd varkens door een brand in een stal in het Brabantse Asten.

Een maand eerder kostte een brand in twee stallen van een bedrijf in Niawier (Friesland) aan 42.000 kippen het leven. Na een brand in een stal in Coevorden moesten eind vorig jaar twee- tot driehonderd kalveren worden afgemaakt.

Reageer op dit artikel