nieuws

Na Rhion Digital betreedt ook Maas Lloyd de volmachtmarkt in 2020

Schade 4001

De NVGA heeft opnieuw een verzekeraar bereid gevonden de volmachtmarkt te betreden. Na het Duitse Rhion Digital zal ook de Rotterdamse N.V. Schadeverzekeringsmaatschappij Maas Lloyd verzekeringen gaan aanbieden via het volmachtkanaal. Maas Lloyd zal eerst gaan meetekenen in pools, om in de loop van 2020 ook zelfstandig schadeverzekeringen aan te bieden.

Na Rhion Digital betreedt ook Maas Lloyd de volmachtmarkt in 2020

Maas Lloyd stopte in 1985 als commerciële verzekeraar om daarna alleen nog in run-off portefeuilles van andere verzekeraars over te nemen en af te wikkelen. Vorige maand is de vergunning uitgebreid zodat de verzekeraar ook als risicodrager kan optreden op het gebied van schadeverzekeringen. Volgens de NVGA zal Maas Lloyd de capaciteit in het volmachtkanaal alleen inzetten voor particuliere en mkb-risico’s.

Professionaliteit en capaciteit

Sinds 2005 is Maas Lloyd onderdeel van de Londense Hampden Insurance Group. Directeur Elbert-Jan Offereins heeft vertrouwen in het Nederlandse volmachtmodel. “Het bedrijfsmodel van de Gevolmachtigd Agent (GA) in Nederland en de wijze waarop dit is georganiseerd heeft ons er altijd van overtuigd dat je als verzekeraar de krachten met de GA moet bundelen om de aanwezige professionaliteit en capaciteit samen te brengen en te optimaliseren.”

Inspanningen

NVGA-voorzitter Ron Gardenier is verheugd met de stap van Maas Lloyd. “De verzekeraar heeft in de afgelopen jaren haar vertrouwen in de volmachtmarkt duidelijk laten blijken en heeft de nodige inspanningen geleverd om een aanpassing van de vergunning te verkrijgen”, zegt Gardenier. Net als bij Rhion Digital staat de NVGA Maas Lloyd actief bij in hun introductie op de volmachtmarkt.

Interview

In am:51 staat een dubbelinterview met de Nederlandse directeur van Rhion Digital Berend Jan Tempelman en het eerste aangesloten volmachtkantoor in Nederland. De nieuwe editie van am: verschijnt op 25 oktober.

Reageer op dit artikel