nieuws

Fysiotherapeuten: CZ slechtste zorgverzekeraar; DSW beste

Schade 32616

CZ kan geen goed doen in de optiek van fysiotherapeuten. De zorgverzekeraar is vandaag door de Actiegroep Fysiotherapie uitgeroepen tot de slechtste verzekeraar voor de zorg. DSW is volgens de paramedici daarentegen de meest meedenkende zorgverzekeraar.

Fysiotherapeuten: CZ slechtste zorgverzekeraar; DSW beste
Een delegatie van de Actiegroep Fysiotherapie reikt de Strakke Strop uit aan Joris Ament (tweede van rechts), Manager sector Paramedische zorg van CZ.

De actiegroep heeft onderzoek gedaan naar de tevredenheid van fysiotherapeuten over de samenwerking met alle zorgverzekeraars. Hieruit blijkt dat zij het minst tevreden zijn over CZ, die hiervoor vandaag de Strakke Strop Award heeft gekregen.

Constructief

Zorgverzekeraar DSW stelt zich volgens de fysiotherapeuten het meest constructief op in de omgang met zorgverleners. Deze verzekeraar ontving daarom de Samen in Beweging Award, een aanmoedigingsprijs voor goede samenwerking tussen zorgverlener en verzekeraar. De award is dit jaar voor het eerste uitgereikt.

Zorgcontracten

In het najaar ontvangen zorgverleners de zorgcontracten voor 2020 van de zorgverzekeraars. “Ondanks het bestuurlijk akkoord en de gesprekken die zowel de beroepsvereniging als de Actiegroep Fysiotherapie hebben gevoerd met de zorgverzekeraars zien wij nog weinig verbeteringen in de aangeboden contracten”, zegt woordvoerder Brenda van Gent. “Sommige zorgverzekeraars blijven ons zelfs verplichten om elk jaar opnieuw al onze diploma’s te kopiëren. Dat is voor ons reden genoeg om zorgverzekeraars aan te blijven sporen hun beleid te verbeteren. Dit doen wij onder andere met de Strakke Strop. We willen onze patiënten verantwoorde en kwalitatieve zorg blijven bieden, maar met deze manier van contracteren wordt dat ons nu praktisch onmogelijk gemaakt.”

Contractvoorwaarden

CZ ontvangt de Strakke Strop omdat de fysiotherapeuten het minst tevreden zijn over de opstelling en het gedrag van deze zorgverzekeraar. CZ scoort het slechtst op de onderdelen tarief en verbetering van de contractvoorwaarden ten opzichte van vorig jaar. Ruim 85% van de fysiotherapeuten geeft aan niet tevreden te zijn over de aanpassingen die CZ heeft gedaan in het contract voor 2020. Ook geeft bijna twee derde van de fysiotherapeuten aan ontevreden te zijn over de manier waarop CZ zijn afspraken nakomt.

 

Reageer op dit artikel