nieuws

Europese award voor verkeersveiligheidsinitiatief Interpolis

Schade 499

De Europese Commissie heeft Interpolis onderscheiden met de prestigieuze Excellence Road Safety Award. Met deze award worden de beste initiatieven beloond die zijn ondernomen om de verkeersveiligheid in Europa te verbeteren.

Europese award voor verkeersveiligheidsinitiatief Interpolis

Interpolis kreeg de voor haar strijd tegen het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer. Hiervoor heeft de verzekeraar de AutoModus-app als oplossing. Daarnaast won Interpolis de Jacques Barrot Prize, een prijs voor het initiatief dat het publiek het meest aansprekend vond.

Verkeersslachtoffers

De Excellence in Road Safety Awards zijn onderdeel van de European Road Safety Charter. Dit platform voor verkeersveiligheid werd in 2004 geïnitieerd door de Europese Commissie. Missie hiervan is om het aantal verkeersslachtoffers in Europa te reduceren. Inmiddels hebben ruim 4.000 organisaties uit de publieke en private sector uit Europa zich aangesloten.

Mobielvrij rijden

Interpolis heeft met kracht het groeiende probleem van afleiding in het verkeer geadresseerd, zegt de jury in haar rapport. “AutoModus heeft succesvol bijgedragen aan het mobielvrij rijden in Nederland. Er is een sterke verbinding met onderzoek naar verkeersveiligheid, zowel bij het ontstaan als in het continu monitoren tijdens het gebruik. Wetenschappers hebben succesvolle werking van AutoModus bevestigd. De combinatie van een innovatieve technologische oplossing met een bewustwordingscampagne en sterke partnerships hebben de kans aanzienlijk vergroot om het gedrag van weggebruikers te veranderen.”

Reageer op dit artikel