nieuws

Eigenaar Arkotheker ontwikkelt nieuw verzekeringslabel voor woonbooteigenaren

Schade 1175

‘Met een kapotte fiets zou je nooit naar een autogarage gaan. Waarom zou je je woonboot dan wel bij een gewone verzekeraar onderbrengen?’ Met die vraag wil financieel adviseur Hendrik de Wit uit Urk woonbooteigenaren ertoe aanzetten om niet meer akkoord te gaan met de standaard opstalverzekeringen van de grote verzekeringsmaatschappijen. Onder de naam Vlot-Verzekerd brengt hij sinds kort gespecialiseerde woonarkverzekeringen aan de man.

Eigenaar Arkotheker ontwikkelt nieuw verzekeringslabel voor woonbooteigenaren

Volgens De Wit hanteren de grote verzekeraars polisvoorwaarden waar nogal wat risico’s aan kleven voor eigenaren van woonboten. “Als jij op het water woont, is waterschade het grootste risico”, vertelt De Wit. “Knapt jouw watertoevoer vanaf de kade en je woonark stroomt vol met water, dan heb je een heel groot probleem.”

Eigen gebrek

De Wit ziet ook dat bepaalde verzekeraars de gevolgschade na een eigen gebrek niet meer willen verzekeren als de woonboot ouder is dan 25 jaar. “Een leidingbreuk is een eigen gebrek. Dat betekent dat een van je grootste risico’s niet meer verzekerbaar is zodra je ark 26 jaar oud is.”

Gespecialiseerde verzekeraars

Met zijn adviesbedrijf de Arkotheker heeft De Wit de nodige ervaring opgebouwd met het adviseren van woonarkverzekeringen. De meeste risico’s brengt hij onder bij onderlinge verzekeraars OBM en EOC. Hun woonarkverzekeringen zijn volgens De Wit mede tot stand gekomen in overleg met zijn adviesbedrijf. “Daar doen we al jarenlang zaken mee. Op basis daarvan hebben wij onze wensen daar weergegeven en dat sijpelt langzaam door in de voorwaarden bij de maatschappijen.”

Het nieuwe label Vlot-Verzekerd is een samenwerking van De Wit met het woonbootplatform en -tijdschrift Vlot van uitgever Renate Meijer.

Reageer op dit artikel