nieuws

Opschoning bij Lloyd’s werpt vruchten af: 2,6 miljard winst

Schade 1361

Het gaat goed met verzekeringsmarkt Lloyd’s of London. De verliezen van de vorig jaren werden omgebogen tot een winst voor belasting van 2,6 miljard euro in de eerste zes maanden van 2019. Volgens topman John Neal is dat vooral te danken aan het opschonen van de portefeuilles. Gecorrigeerd voor wisselkoersen nam de bruto geboekte premie met 2,6 procent af.

Opschoning bij Lloyd’s werpt vruchten af: 2,6 miljard winst

In 2017 noteerde Lloyd’s zelfs nog een verlies van ruim 2 miljard euro. De verzekeringsmarkt schrapte daarom voor 3,5 miljard euro aan premieomzet voor onderdelen die al jaren met verlies draaiden. Het ging onder meer om bepaalde beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen en oude marineverzekeringen waaronder jachten. Volgens de directeur van Lloyd’s in de Benelux Ralph van Helden zijn daar overigens al veel nieuwe markten voor in de plaats gekomen.

Werksfeer

Neal maakte in zijn halfjaarverslag ook ruimte voor de cultuur rond de beursvloer. “Lloyd’s heeft niet getwijfeld om stevige maatregelen te nemen om onacceptabel gedrag op de markt aan te pakken. Zo gaan we de toon zetten voor een cultuur waarin de verzekeringsbranche de knapste koppen kan behouden en aantrekken.” Later deze maand presenteert Lloyd’s ook een rapport over de werksfeer bij de verzekeringsmarkt.

Reageer op dit artikel