nieuws

NN integreert advies en verzekering op cybergebied

Schade 1198

Nationale-Nederlanden biedt voortaan advies en verzekeringen op het gebied van cyberrisico’s aan in één pakket. Hiermee speelt het concern in op de wens van mkb’ers voor een geïntegreerd aanbod van advies en verzekeringen.

NN integreert advies en verzekering op cybergebied

Begin dit jaar ging het nieuwe cyberbeveiligingsbedrijf van NN, Perfect Day, van start. Hier konden klanten terecht voor uitgebreid preventieadvies met een intakegesprek op het gebied van cyberrisico. Daarnaast bood NN los daarvan een cyberverzekering aan die ondernemers beschermt tegen de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verlies of diefstal van data en andere vormen van cybercriminaliteit.

Grotere bedreiging

Volgens NN is cyberrisk een steeds grotere bedreiging voor bedrijven. Daarbij valt te denken van de gehackte kassa bij de bakker, een bouwbedrijf waar digitale tekeningen worden gestolen en klantenbestanden die op straat komen te liggen.

Digitale risico’s

“Ook als mkb’er ontkom je er niet aan om serieus naar digitale risico’s te kijken”, zegt directeur Gerard van Rooijen van NN Zakelijk Schade. “We weten uit ervaring dat ondernemers de controle willen houden over hun bedrijfsprocessen en onze rol hierin is dat we hen volledig bijstaan op het gebied van cyberveiligheid. De rode draad hierbij is dat de ondernemer zo min mogelijk belast wordt.”

Reageer op dit artikel