nieuws

CFD komt met eigen BAV

Schade 2573

De Commissie Financiële Dienstverlening (CFD) komt met een eigen beroepsaansprakelijksheidsverzekering (BAV) voor het onafhankelijke intermediair.

CFD komt met eigen BAV

CFD is hiervoor een samenwerking aangegaan met serviceprovider LNI en een nieuwe innovatieve aanbieder. De initiatiefnemer voor het nieuwe verzekeringsproduct spreekt zelf over een “unieke BAV-propositie”.

Beperkt aanbod

Aanleiding om met een eigen BAV-verzekering te komen is dat CFD vindt dat het huidige aanbod voor beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen vrij beperkt is. Voorzitter Edwin Herdink geeft aan pas later deze week de details prijs te willen geven. Wel meldt hij dat de adviseurs die de komende zes weken switchen van verzekeraar een gegarandeerde korting krijgen op hun huidige verzekering van 10% en dat voor CFD-donateurs een gegarandeerde korting van 15% van toepassing is.

Geautomatiseerd proces

Herdink benadrukt dat de BAV die CFD biedt wordt geleverd door een “professionele partij die vooral op het gebied van geautomatiseerde processen grote stappen heeft gezet”. Volgens hem wordt de dienstverlening achter deze verzekering daardoor beter, sneller en vooral efficiënter. LNI is verantwoordelijk voor het aanvraagproces.

Meeverzekerd inlooprisico

De nieuwe CFD-BAV een volledig meeverzekerd inlooprisico. “Dit was voor CFD een belangrijke randvoorwaarde voor de samenwerking. We hebben er alles aan gedaan om zoveel mogelijk barrières weg te nemen om het product zo aantrekkelijk mogelijk te maken.”

Reageer op dit artikel