nieuws

Zomerserie (18) – Lando te Molder (VLC&Partners): ‘Verzekeraar stelt hogere eisen aan datakwaliteit’

Schade 1170

Geen wekker, geen stropdas, geen files. De rust van de zomervakantie is een uitstekend moment voor reflectie. Hoe kijkt de sector terug op de eerste helft van 2019? Vijf weken lang stelt AM elke dag zeven vragen aan een branchegenoot. Lando te Molder is directievoorzitter van VLC & Partners en hoopt dat onverzekerbaarheid meer aandacht uit Den Haag krijgt. “Het is een maatschappelijk thema waarin nog niet veel politici zich hebben verdiept.”

Zomerserie (18) – Lando te Molder (VLC&Partners): ‘Verzekeraar stelt hogere eisen aan datakwaliteit’

Welke vakantiebestemming kun je iedereen aanraden?
Moskou. Ik heb hier afgelopen april met vrienden een paar dagen mogen vertoeven en deze stad heeft een enorme indruk op me gemaakt. Heel erg bijzonder. Moskou is de plek waar tradities, kunst en cultuur en het moderne Rusland samenkomen in een metropool. Daarnaast is het erg interessant om te zien en horen hoe de Russen naar ons kijken.”

Gaat je telefoon helemaal uit op vakantie, of laat je stiekem je werkmail binnenlopen?
Helemaal uit gaat mijn telefoon niet, maar ik schakel wel echt af. Dat kan ook, want we hebben een goed team dat elkaar prima kan opvangen. Wel check ik op vaste momenten mijn mail en WhatsApp en in dringende gevallen ben ik natuurlijk gewoon beschikbaar.”

De maatschappelijke verantwoordelijkheid die we hebben om de continuïteit van bedrijven te waarborgen staat onder druk

Wat was de meest memorabele gebeurtenis van het afgelopen halfjaar?
Zakelijk gezien is dat de introductie van onze nieuwe naam VLC & Partners.  Het markeert een nieuwe periode voor ons bedrijf waarin we steeds meer inzetten op het gebruik van nieuwe databronnen. Deze maken het mogelijk om voor onze klanten het risico zo specifiek mogelijk in te schatten en met behulp van onze adviseurs een oplossing te bedenken voor elk risico.  Privé is, tegen mijn verwachting in, onze pup een aanwinst voor ons gezin. Ik was nogal huiverig omdat we als gezin er vaak op uit gaan, maar ik moet zeggen dat het heel veel extra plezier brengt en ik het zelf ook heerlijk vind om met de hond te wandelen.”

Welke ontwikkeling in de branche moeten we de komende tijd in de gaten houden?
Ik noem er twee. De komende jaren zal een belangrijke fase zijn in de verdere digitalisering van onze bedrijfstak. Niet alleen wil de klant steeds meer met gebruikersvriendelijke tools ondersteund worden maar ook data speelt een steeds belangrijkere rol in risicomanagement en employee benefits. Een aanbod wordt echt persoonlijk als je data specifiek kan inzetten voor klanten. Ook bij de afweging van risico’s stellen verzekeraars meer eisen aan de kwaliteit van data om risico’s af te wegen en premies vast te stellen. En dat brengt mij op het tweede thema: onverzekerbaarheid. Het wordt steeds lastiger om specifieke branches onder te brengen. We zien dat de maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij met z’n allen hebben om de bedrijfscontinuïteit van ondernemers te waarborgen onder druk komt te staan.”

Ligt VLC & Partners qua doelen in 2019 op schema?
“Jazeker, wij maken groei door en verwachten op basis van de halfjaarcijfers  een mooi 2019.  Maar belangrijker nog, onze klanten zijn tevreden en ook qua medewerkertevredenheid leggen we de lat steeds hoger. Dat is een mooie ontwikkeling en geeft ons vertrouwen voor de toekomst.”

Op welk resultaat ben je trots?
Ik ben trots op het team dat de ontwikkeling van ons bedrijf de afgelopen jaren heeft begeleid. We zijn een gezond, groeiend bedrijf en we hebben veel proposities en innovaties ontwikkeld waardoor we goed zijn voorgesorteerd op de toekomst. Daarnaast ben ik trots op de gerichte overnames die we hebben verricht in niches zoals kunst met bijvoorbeeld Global Art en ENgage op het gebied van casemanagement.”

Wat moet bovenaan de agenda staan als de politici terugkomen van het zomerreces?
“Ook dat zijn er meerdere. Het thema ‘onverzekerbaarheid’ mag meer aandacht in Den Haag krijgen. Het is een maatschappelijk thema waarin nog niet veel politici zich hebben verdiept. Een ander thema is natuurlijk de eventuele harde Brexit in oktober en de  gevolgen daarvan voor onze economie en specifiek onze sector.”

Reageer op dit artikel