nieuws

Zomerserie (11) – Marleen Lemmens (Aon): ‘Het werd tijd voor consolidatie in de sector’

Schade 1475

Geen wekker, geen stropdas, geen files. De rust van de zomervakantie is een uitstekend moment voor reflectie. Hoe kijkt de sector terug op de eerste helft van 2019? Vijf weken lang stelt AM elke dag zeven vragen aan een branchegenoot. Marleen Lemmens is sinds 1 juni chief transformation officer bij Aon. Volgens Lemmens ligt Nederlands grootste intermediair goed op koers in 2019. “Ik zie heel goede resultaten op het gebied van de integratie van UMG in Aon.”

Zomerserie (11) – Marleen Lemmens (Aon): ‘Het werd tijd voor consolidatie in de sector’

Welke vakantiebestemming kun je iedereen aanraden?
“Ik ben een grote fan van Scandinavië. Denemarken, Zweden. De natuur, ruimte, gezond eten, architectuur, design en relaxte, sportieve mensen. Lapland en IJsland lijken me ook fantastisch, maar helaas heeft mijn familie andere vakantiewensen, dus ik weet niet of ik dat er doorheen krijg thuis. Europese steden vind ik ook leuk, zoals Hamburg, Berlijn en Lissabon en onlangs ben ik met een vriendin naar Kopenhagen en Århus geweest. En de bucket list is nog heel lang.”

Consolidatie in de financiële sector: it was about time

Gaat je telefoon helemaal uit op vakantie, of laat je stiekem je werkmail binnenlopen?
“Telefoon en email blijven bij mij absoluut aan. Niet eens stiekem. Ik lees iedere dag mijn mail, zowel werk als privé. Ik krijg er meer stress van als ik niet weet wat er speelt. Ik wil ook de krant (digitaal) blijven lezen. Ik vind ook dat het bij de tijdsgeest en mijn functie hoort om op de hoogte te blijven.”

Wat was de meest memorabele gebeurtenis van het afgelopen halfjaar? 
“Het overlijden van mijn moeder. Erg verdrietig, maar het was goed zo.”

Welke ontwikkeling in de branche moeten we de komende tijd in de gaten houden?
“Consolidatie in de financiële sector. It was about time. En daarnaast de toetreding van nieuwe aanbieders in het verzekeringswezen, en de bankensector met hun producten en diensten op het gebied van verwerking.”

Ligt Aon qua doelen in 2019 op schema?
“Ik ben nog te kort werkzaam bij Aon om daar iets gedetailleerds over te kunnen zeggen. Ik zie heel goede resultaten op het gebied van de integratie van UMG in Aon, maar er liggen natuurlijk ook nog enkele uitdagingen op dit gebied. Commercieel lijkt het een mooi jaar te worden.”

Op welk resultaat ben je trots?
“Ook daarvoor is het voor mij persoonlijk nog wat vroeg. Ik sta – misschien wel te weinig-  stil bij het behalen van resultaten en raas vaak meteen door naar het volgende. Trots ben ik zeker op mijn dochter die geslaagd is voor het vwo-examen.”

Wat moet bovenaan de agenda staan als de politici terugkomen van het zomerreces?
“Milieu. We moeten eens besluiten om zaken definitief niet meer te doen in plaats van halve oplossingen. Daar zijn enkele landen om ons heen een stuk voortvarender in.”

Reageer op dit artikel