nieuws

Winstverdubbeling voor Bovemij

Schade 1987

Bovemij boekte in het eerste halfjaar van 2019 een nettoresultaat van 16,9 miljoen euro. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar (8,6 miljoen euro). De omzet uit verzekeringsactiviteiten steeg, ondanks het afbouwen van portefeuilles die geen link hebben met het Bovag-netwerk.

Winstverdubbeling voor Bovemij

De verbetering van het resultaat komt vooral door een verbetering van het technisch resultaat uit verzekeringen en goede beleggingsopbrengsten. Het technisch resultaat uit verzekeringen van Bovemij kwam uit op 15 miljoen euro. In de halfjaarcijfers van 2018 was dat 3 miljoen euro lager. De geboekte premie in het eerste halfjaar van 2019 bedraagt 249,5 miljoen euro. Die ligt daarmee 4,4 miljoen euro hoger dan in het eerste halfjaar van 2018.

Meer verzekerden, hogere premie

De verzekeraar zag de omzet uit bedrijfsmatige en consumentenverzekeringen 12,8 miljoen euro hoger uitpakken dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat schrijft Bovemij toe aan een toename van het aantal verzekerden en een stijging van de gemiddelde premie per verzekerde. Daartegenover staat een daling van 8,4 miljoen euro premie in niet-strategische portefeuilles. De Nijmeegse verzekeraar is bezig met het afbouwen van verzekeringsrisico’s die geen directe link hebben met het Bovag-netwerk.

Combined ratio

De combined ratio zakte naar 91,4% (93,1% in de eerste helft van 2018). Dat komt vooral doordat er minder omvangrijke stormschades waren.

CEO René Leander van de verzekeraar uit de mobiliteitsbranche noemt de halfjaarcijfers “buitengewoon positief”. Hij verwacht in de tweede helft van het jaar verder te groeien in de financieringstak van het bedrijf. Op een vergelijkbaar technisch resultaat op de verzekeringen moet niet te sterk worden gerekend, aldus Leander. Hij waarschuwt dat het technisch resultaat gevoelig is voor grote incidentele schades en seizoensinvloeden.

Reageer op dit artikel