nieuws

Premier League-clubs zijn jaarlijks 221 miljoen pond kwijt aan blessures

Schade 866

Geblesseerde voetballers kostten Britse clubs afgelopen seizoen bijna twee keer zoveel als zeven jaar geleden. De twintig teams in de Premier League kampten gezamenlijk met 764 blessures, de doorbetaalde salarissen tijdens de kwetsuur telden op tot 221 miljoen pond. Dat heeft verzekeringsmakelaar en Marsh-dochter JLT Specialty geconstateerd in hun jaarlijkse Football Injury Index.

Premier League-clubs zijn jaarlijks 221 miljoen pond kwijt aan blessures

Een gemiddelde Premier League-clubs was volgens JLT ongeveer 11 miljoen pond kwijt aan loonkosten voor geblesseerde spelers. Dat komt neer op 290.000 pond per blessure. Volgens JLT is er een tweedeling te maken tussen de zes topclubs (Man City, Man United, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Tottenham) en de rest van de ranglijst. 54 procent van de blessurelasten valt voor rekening van de topclubs.

Ziekenboeg

Manchester City werd kampioen ondanks dat het 26,3 miljoen pond uitkeerde aan geblesseerde spelers. Het Liverpool van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum betaalde iets meer dan 15 miljoen pond aan de ziekenboeg. Het vorig seizoen gepromoveerde Wolverhampton Wanderers had niet alleen het laagste aantal blessures, het was ook het minst kwijt aan salarissen (1,1 mln).

Financiële risico’s

Marsh JLT helpt klanten uit de topsport met modellen om de jaarlijkse kosten van blessures per sporter te voorspellen en eventueel de financiële risico’s af te dekken. “Nu salarissen van topsporters nooit vertoonde hoogtes bereiken, kunnen deze inzichten het verschil maken”, schrijft Marsh JLT in hun FII. Volgens de assurantiemakelaar zijn hun modellen niet alleen toepasbaar op de topsport, maar is het ook inzetbaar voor andere bedrijfstakken.

Reageer op dit artikel