nieuws

MoneyView: Dagvergoeding na diefstal vaak veel te laag voor huurauto

Schade 4837

Als een auto gestolen wordt, dan hanteren verzekeraars een wachttijd voor ze de schade vergoeden Tijdens die wachttijd krijgen verzekerden vervangend vervoer aangeboden, of keren verzekeraars een vergoeding uit voor een huurauto. Wie echter recht heeft op een vergoeding, krijgt volgens productvergelijker MoneyView zelden voldoende om een auto uit de kleinste klasse te kunnen huren.

MoneyView: Dagvergoeding na diefstal vaak veel te laag voor huurauto

De wachttijd geeft opsporingsdiensten tijd om de auto terug te vinden. Voor 91 procent van de verzekeraars bedraagt die wachttijd 30 dagen. De overige 9 procent keert na 20 dagen uit. MoneyView merkt in de productspecial Autoverzekeringen op dat de kans dat de auto terugkomt na 30 dagen niet veel groter is dan na 20 dagen.

Huurauto

Tijdens de wachttijd biedt een derde van de verzekeraars kosteloos vervangend vervoer aan. Het overige deel geeft een vergoeding. MoneyView constateert dat de dagvergoedingen bij autoverzekeraars sterk uiteen lopen. Ruim de helft van de aanbieders betaalt niet meer dan 12 tot 15 euro per dag, terwijl een huurauto uit de kleinste klasse al snel 35 euro per dag kost.

Sterren

In de productspecial geeft MoneyView sterren aan verzekeraars op basis van prijs en voorwaarden. In allrisk-autoverzekeringen scoren ANWB, Ditzo en InShared de hoogste score op prijs. ABN Amro, Aegon en Interpolis pakken vijf sterren met hun polisvoorwaarden. MoneyView ziet wel een stevige terugloop in keuzevrijheid. In 2015 kon de vergelijker nog 80 allrisk-verzekering onder de loep nemen, in de huidige vergelijking zijn dat er nog maar 44.

De complete special is hier terug te vinden.

Reageer op dit artikel