nieuws

DAS zet Google Assistant in voor vertraagde reizigers

Schade 1369

Mensen met een vertraagde vlucht kunnen voortaan met Google Assistant achterhalen of ze recht hebben op een vergoeding. Rechtsbijstandverzekeraar DAS laat reizigers spraakgestuurd een stroomschema doorlopen waar uiteindelijk een conclusie uitrolt of er wel of geen recht op financiële compensatie is. De dienst is per direct beschikbaar voor zowel klanten als niet-verzekerden.

DAS zet Google Assistant in voor vertraagde reizigers

“Je bent hier altijd mee bezig op ingewikkelde momenten”, zegt een woordvoerder van DAS over de digitale hulp. “Dit kun je op ieder moment doen, bijvoorbeeld als je net bij de bagageband staat.” De klant vertelt de assistent het vluchtnummer, of de bestemming is bereikt en hoeveel vertraging er was. Als er op basis van die gegevens recht blijkt op een vergoeding, verwijst DAS door naar de voorbeeldbrieven, of stuurt zo’n brief meteen per mail naar de gebruiker.

Bekend

Het is volgens DAS de eerste spraakgestuurde toepassing voor vertraagde vluchten. “Dat je bij vluchtvertraging of –annulering mogelijk recht hebt op een vergoeding, weet bijna iedereen wel”, zegt innovatiemanager van DAS Silvia Onos. “Maar hoewel er per maand duizenden reizigers een claim zouden kunnen indienen, doet maar een klein deel dat. Met deze toepassing zorgt DAS er voor dat je er snel achter bent of het in jouw situatie geldt en kun je het vervolgens eenvoudig regelen.” 

Reageer op dit artikel