nieuws

ASR lijft inkomensverzekeraar Veherex in

Schade 1853

ASR neemt Veherex over van de NS en het Spoorwegpensioenfonds. De 35.000 polissen van de inkomensverzekeraar voor spoorwegpersoneel en het openbaar vervoer worden ondergebracht bij het label Loyalis.

ASR lijft inkomensverzekeraar Veherex in

Veherex verzekert arbeidsongeschiktheidsrisico’s voor bedrijven en werknemers in de spoorwegsector en het openbaar vervoer. Ook daaraan gelieerde ondernemingen zitten in de portefeuille, zoals bedrijven in de railinfrastructuur. Veherex telt zo’n 35.000 AOV’s en verzekert de risico’s van 17 ondernemingen. Een daarvan is de NS. ASR brengt de polissen onder bij het eerder dit jaar overgenomen Loyalis.

In 2018 boekte Veherex een premieomzet van € 15 miljoen en een nettoresultaat van € 1.4 miljoen. Er is niet bekendgemaakt hoeveel ASR betaalt voor de in 2007 opgerichte verzekeraar. Eerder deze week lekte de aanstaande overname uit in een bericht in De Telegraaf. Daarin werd gesteld dat Veherex iets meer dan € 25 miljoen waard zou zijn.

‘Groei in nieuwe segmenten’

In een persbericht zegt ceo Jos Baeten dat de aankoop van Veherex de marktpositie van ASR op het gebied van AOV en duurzame inzetbaarheid versterkt. “De overname biedt ons kansen om in nieuwe segmenten verder te groeien. De portefeuille van Veherex sluit naadloos aan op de expertise van Loyalis. Hierdoor kunnen we aan nutsbedrijven, zoals de klanten van Veherex, maatwerkoplossingen aanbieden”, aldus Baeten.

De overname moet nog goedgekeurd worden door toezichthouder DNB. De ondernemingsraad van ASR heeft al wel ingestemd.

Reageer op dit artikel