nieuws

‘ASR laat oog vallen op AOV’s van treinpersoneel’

Schade 3173

ASR staat op het punt verzekeraar Veherex over te nemen. De Telegraaf bericht woensdagochtend over de aanstaande koop van de aanbieder van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van werknemers in het openbaar vervoer.

‘ASR laat oog vallen op AOV’s van treinpersoneel’

Veherex is de schadeverzekeraar van de NS en het Spoorwegpensioenfonds. Kort na de oprichting in 2007 nam de maatschappij de schadeportefeuille van Loyalis over. Die verzekeraar werd eerder dit jaar ingelijfd door ASR.

30.000 polissen

Volgens De Telegraaf bevat de portefeuille van Veherex 30.000 arbeidsongeschiktheidspolissen van werknemers in het openbaar vervoer. De verzekeraar zou 22 contracten voor collectieve arbeidsongeschiktheidsregelingen hebben lopen bij 17 verschillende bedrijven. Volgens de krant wordt de waarde van Veherex op iets meer dan € 25 miljoen geschat. Betrokkenen zeggen tegen De Telegraaf dat de overname ook is ingegeven door druk van toezichthouder DNB.

Een woordvoerder van ASR laat weten de berichtgeving in De Telegraaf te hebben gelezen, maar er niets over te kunnen zeggen zolang er geen overeenkomst is.

Reageer op dit artikel