nieuws

Agrariërs claimen fors meer diefstallen bij verzekeraars

Schade 1570

Boeren claimen steeds vaker diefstal bij hun verzekeraar. Volgens de NOS ligt het aantal claims dit jaar al op 146 tegen 87 in het hele vorige jaar. Het gaat hier om diestallen die zijn gemeld bij de grotere agrarische verzekeraars.

Agrariërs claimen fors meer diefstallen bij verzekeraars

Boeren krijgen volgens de NOS in toenemende mate te maken met ingetikte ruiten van loodsen, doorgesneden kabels en diefstal van gps-apparatuur uit tractoren. Gps-apparatuur voor de zogeheten landbouw kost al gauw 20.000 euro.

Allernieuwste technieken

De NOS legt een verband tussen de toename van het aantal diefstallen en de toegenomen investeringen van agrariërs in de allernieuwste techniek in hun bedrijven. Behalve gps-apparaten gaat het bijvoorbeeld ook op drones en sensoren.

Reageer op dit artikel