nieuws

Waarborgfonds wil met interactieve video aantal onterechte claims terugdringen

Schade 767

Het Waarborgfonds Motorverkeer wil het aantal onterecht ingediende claims terugdringen. Bovendien wil het de klanttevredenheid verhogen. Daarom lanceert het fonds de interactieve video, die inzichtelijk maakt welke voorwaarden worden gesteld voor dekking van het Waarborgfonds.

Waarborgfonds wil met interactieve video aantal onterechte claims terugdringen

De video is een digitale beslisboom waarbij voor elk beslismoment een kort filmpje wordt getoond met uitleg over de te nemen beslissing. Er wordt uitgelegd wat de criteria zijn voor het indienen van een claim bij schade aan een motorvoertuig, andere materiële schade of letselschade.

Gedekte schade

Het Waarborgfonds wil met de video vooral helderheid scheppen bij consumenten welke schade wordt gedekt door het fonds. Daarnaast moet de video voorkomen dat een negatief beeld ontstaat over de organisatie. Mensen die ten onrechte een claim indienen, blijken namelijk minder positief over het Waarborgfonds.

Net Promoter Score

Klanten zijn over het algemeen tevreden over de diensten van het Waarborgfonds, zo blijkt uit de Net Promoter Score (NPS). De score komt tot stand door de aantallen respondenten die een 8, 9 of 10 geven voor de dienstverlening te vergelijken met degenen die lager dan een 6 geven. Deze NPS steeg in 2018 naar 32 en zet daarmee de stijgende trend voort.

Klantbeleving

Branchebreed is in Nederland de NPS 14 en specifiek voor de financiële dienstverlening 5, volgens Integron Klantbeleving in Nederland. Hoewel het Waarborgfonds een bijzondere rol heeft en daardoor niet helemaal te vergelijken is met andere organisaties, geeft dit aan dat de mensen die een claim indienen over het algemeen tevreden zijn en tevredener worden over de afhandeling van de claim.

Onbekende dader

Het Waarborgfonds wil enerzijds goed bekend zijn bij iedereen die te maken krijgt met een schade die is veroorzaakt door een onbekende of onverzekerde dader. Anderzijds wil het fonds mensen die niet voor schadeuitkering in aanmerking komen – bijvoorbeeld omdat de schade is veroorzaakt door een botsing met een winkelkarretje of een niet-elektrische fiets – daar zo vroeg mogelijk over inlichten. Dat scheelt zowel de consument als het fonds onnodig werk.

Reageer op dit artikel