nieuws

Allsecur gaat verder als Europese direct writer Allianz Direct

Schade 5212

De gebroeders Coronel rijden in hun reclamespotjes binnenkort met een ander logo op hun auto. Allianz neemt afscheid van de naam Allsecur. Het internetmerk van de verzekeraar gaat verder onder de naam Allianz Direct, de nieuwe Europese direct writer van Allianz.

Allsecur gaat verder als Europese direct writer Allianz Direct

Een woordvoerder van Allsecur bevestigt de aanstaande naamswijziging die moederbedrijf Allianz al aankondigde in een bericht aan adviseurs. De verzekeraar hoopt het online merk in heel Europa te versterken. Een toelichting op de nieuwe naam en koers wil Allsecur nog niet geven. Na het weekend gaat de online verzekeraar eerst de klanten informeren.

Doe-het-zelfklanten

Duitse media meldden eerder al dat de verzekeringsgigant het klanten gemakkelijker wil maken om zelf online een polis af te sluiten. Het lanceren van een nieuwe online autoverzekeraar onder de naam Allianz Direct speelt daarin een belangrijke rol, schreef de Süddeutsche Zeitung. Allianz-CEO Oliver Bäte noemt de doelgroep doe-het-zelfklanten. Dit najaar zijn Duitsland, Nederland, Spanje en Italië de eerste landen waar Allianz Direct de markt op gaat.

De nieuwe Europese direct writer moet voor meer eenheid zorgen in het bestaande online productaanbod van Allianz. Een gemeenschappelijke benadering kan tot schaalvoordelen leiden. De beoogde ‘doe-het-zelvers’ bereikt de verzekeraar nu nog nauwelijks, aldus Bäte. “Daarom zijn de kannibalisatie-effecten minimaal”, zegt hij tegen de Süddeutsche Zeitung.

Reageer op dit artikel