nieuws

Van Ameyde wordt Europese claimspartner van Lemonade

Schade 2159

Insurtech Lemonade gaat in Duitsland van start met Van Ameyde als claimspartner. De Amerikaanse verzekeraar handelt claims voor een belangrijk deel zonder menselijke tussenkomst af via artificial intelligence. Schades die daar tussenuit vallen, worden opgevangen door de internationale claimsmanagers van Van Ameyde. Volgens een woordvoerder wordt Van Ameyde ook de claimspartner in de andere Europese landen waar Lemonade plannen heeft.

Van Ameyde wordt Europese claimspartner van Lemonade

Van Ameyde zet voor de samenwerking een team schadebehandelaren en expertisediensten in. “Lemonade werkt met een zo goed als geautomatiseerd claimsysteem. Daar vallen altijd schades uit”, zegt een woordvoerder van Van Ameyde. “Dat kan zijn door bijvoorbeeld de complexiteit van de claim of mogelijke fraude-indicatoren. Al die uitvallende claims gaan wij behandelen.” Lemonade heeft naar eigen zeggen 18 verschillende anti-fraude algoritmes in hun systeem opgenomen.

Inboedel

“Lemonade is een prachtig voorbeeld van hoe de verzekeringsbranche haar business model kan heroverwegen”, zegt Michael Akerboom, Business Development Manager van Van Ameyde. Naast claimsmanagement brengt Van Ameyde ook hun bestaande ValueChecker naar Lemonade. Dat is het productwaarderingssysteem speciaal voor inboedelschades. ValueChecker vergelijkt prijzen van goederen in winkels op de lokale markt, en geeft ook suggesties voor een eventueel opvolgingsproduct.

Expansie

Hoewel de woordvoerder verwacht dat Van Ameyde ook voor de rest van Europa de claimspartner van Lemonade wordt, kan ze nog niets zeggen op welk moment de verzekeraar naar Nederland komt. “Daar weten wij niets van. Ze willen uitbreiden, maar het is aan Lemonade om dat aan te geven.”

Reageer op dit artikel