nieuws

Vaak hoger eigen risico schade smartphone en tablet

Schade 1168

Verzekeraars passen in toename mate hun voorwaarden aan om de schadelast van mobiele elektronica een halt toe te roepen. Zo passen diverse verzekeraars een (hoger) eigen risico toe bij schade aan smartphones en tablets. Dat concludeert MoneyView uit onderzoek.

Vaak hoger eigen risico schade smartphone en tablet

Daarnaast is er volgens de onderzoekers ook een trend waarneembaar dat meer partijen de dekking uit de reguliere dekking halen en deze alleen nog als apart af te sluiten module aanbieden.

Grote verschillen

Binnen deze aanvullende dekkingen zijn er grote verschillen in maximale dekkingen en gedekte zaken. Zo blijkt de term mobiele elektronica een erg breed begrip. Waar bij de ene verzekeraar deze dekking alleen betrekking heeft op smartphones en tablets, vallen bij andere verzekeraars ook laptops en accessoires, zoals een koptelefoon onder de dekking.

Medische hulpmiddelen

Bij diverse inboedelverzekeringen vallen zelfs medische hulpmiddelen zoals een gehoorapparaat onder de dekking. Nu huishoudens meer en meer mobiele elektronica bezitten, doen zij er volgens MoneyView goed aan kritisch te kijken of de dekkingen van hun inboedelverzekeringen toereikend zijn.

Reageer op dit artikel