nieuws

Reaal legt slurpzakken voor de deur van klanten met waterschade

Schade 2518

Reaal gaat verzekerden met waterschade door de recente storm en hoosbuien uitrusten met slurpzakken. Deze ‘zandzakken zonder zand’ moeten nieuwe schade voorkomen.

Reaal legt slurpzakken voor de deur van klanten met waterschade

Slurpzakken zijn zandzakken zonder zand die binnenstromend water opnemen en zo voorkomen dat het de woning in stroomt. Verzekeraar Reaal hoopt dat klanten die al eens waterschade hebben gehad in de toekomst het water buiten weten te houden.

Overlast voorkomen

“Klimaatverandering leidt steeds vaker tot grote schades aan onder andere woningen en auto’s. Om overlast en ellende bij onze klanten te voorkomen zijn we altijd op zoek naar innovatieve oplossingen”, aldus Sitske Mauritz, operationeel directeur schadeverzekeringen bij Reaal. “Met deze actie hopen we tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan het verhogen van het bewustzijn over de gevolgen van klimaatverandering.”

Extreme wind en hoosbuien zorgden begin juni naar schatting voor tientallen miljoenen euro’s schade. Bomen waaiden om en blikseminslag leidde tot diverse woningbranden.

Reageer op dit artikel