nieuws

Buurman van palletbedrijf naar rechter om onverzekerbare situatie

Schade 7676

De Twentse Glasgroep uit het Overijsselse Enter kan zich amper meer verzekeren sinds een palletbedrijf zich in het pand naast hen vestigde. Voor de rechter eist de glasondernemer dat zijn buurman Vruggink Pallets de voorraad op minstens 27 meter afstand zet. Dat is de afstand die verzekeraars als minimum hanteren om het risico op het overslaan van een brand te minimaliseren. De palletmaker vindt dat echter een onmogelijke eis omdat hij dan niet meer de noodzakelijke voorraad kan opslaan.

Buurman van palletbedrijf naar rechter om onverzekerbare situatie

De eigenaar van het glasbedrijf zei tijdens de rechtszaak waarover Tubantia bericht dat hij alleen nog een tijdelijke inboedelverzekering kon sluiten met een sterk verhoogde premie. Die verzekering liep af per 1 mei en wordt alleen verlengd zolang de rechtszaak loopt. De opstalverzekering van de Twentse Glasgroep loopt op 1 juli af en wordt evenmin verlengd vanwege het verhoogde brandrisico. Als hij zich niet meer kan verzekeren, betekent het volgens de ondernemer dat hij gedwongen moet verhuizen met zijn bedrijf.

De eigenaar van het bedrijf vindt het onvoorstelbaar dat de gemeente drie jaar geleden een vergunning heeft afgegeven voor een palletbedrijf op die locatie. “We staan met de rug tegen de muur”, tekende Tubantia op.

Blusvoorzieningen

Vruggink Pallets werd volgens de krant al eens op de vingers getikt omdat het niet aan de vergunningsvoorschriften voldeed. Daarbij werden er problemen geconstateerd met blusvoorzieningen, bereikbaarheid, wijze van opslag en lag er een te grote hoeveelheid pallets op het terrein. Volgens de gemeente en de brandweer zijn de tekortkomingen inmiddels opgelost, maar volgens het glasbedrijf zijn er enkel wat pallets naar een andere locatie op het terrein verplaatst. De rechter doet op 12 juli uitspraak.

Reageer op dit artikel