nieuws

Achmea sluit zich aan bij internationale coalitie voor zelfrijdende voertuigen

Schade 1143

Achmea heeft zich als eerste Nederlandse verzekeraar aangesloten bij Partners For Automated Vehicle Education (PAVE). Dit is een internationale coalitie met deelnemers uit onder andere de auto-industrie, technologie-industrie, non-profit sector en de wetenschap.

Achmea sluit zich aan bij internationale coalitie voor zelfrijdende voertuigen

PAVE wil beleidsmakers en het publiek informeren over de mogelijkheden en voordelen van zelfrijdende voertuigen. Die voordelen liggen volgens Achmea op het gebied van verhoogde veiligheid, mobiliteit en duurzaamheid. De samenwerkingspartners gaan onder andere een educatieve website opzetten. Ook willen ze publieksdemonstraties organiseren met zelfrijdende auto’s en toolkits samenstellen waarmee autodealers hun klanten kunnen informeren.

Leren hoe technologie toe te passen

“Slimme technologie helpt risico’s te verkleinen en de verkeersveiligheid te vergroten. Om dit te kunnen realiseren is het allereerst noodzakelijk om kennis te delen. Daarnaast moeten automobilisten bijvoorbeeld leren hoe ze slimme technologie in auto’s optimaal kunnen toepassen”, zegt Karin Bos, directeur Schade Particulieren bij Achmea. “Achmea wil dergelijke nieuwe ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit en veiligheid graag helpen vormgeven, zodat onze klanten ze straks onbezorgd kunnen omarmen.”

Reageer op dit artikel