nieuws

Zakelijke verzekeringen nu ook onder vergrootglas MoneyView

Schade 1756

MoneyView is begonnen met het beoordelen van voorwaarden en tarieven van zakelijke verzekeringen. Na een voorbereiding van een jaar heeft de vergelijker vandaag de eerste zakelijke productspecial gepubliceerd. MoneyView deelde sterren uit voor aansprakelijkheid-, rechtsbijstand-, gebouwen- en goederen- en inventarisverzekeringen. Producten zijn alleen meegenomen als ze te sluiten zijn voor bedrijven in de zakelijke dienstverlening met een bedrijfsomzet tot twee miljoen euro per jaar.

Zakelijke verzekeringen nu ook onder vergrootglas MoneyView

Klaverblad en Univé behaalden de hoogste beoordeling voor de rechtsbijstandsverzekering. Univé scoorde ook het hoogst op het gebied van aansprakelijkheid. Reaal ontving vijf sterren voor de gebouwenverzekering en ASR behaalde het maximale resultaat voor de inventaris- en goederenverzekering. Het volledige rapport is hier te lezen.

Verschraling

In deze eerste productmonitor staat MoneyView ook stil bij het verschralende aanbod. “De ontwikkelingen die de zakelijke schademarkt doormaakt zijn niet altijd in het voordeel van de ondernemer”, schrijft MoneyView. “Met het dalende aantal verzekeraars wordt maatwerk steeds lastiger te verzekeren. Of de hierbij te verwachten kostenstijging in de toekomst zal leiden tot onverzekerbare risico’s voor ondernemers zal moeten blijken.” MoneyView is voornemens regelmatig te blijven publiceren over de ontwikkelingen op de zakelijke schademarkt.

Reageer op dit artikel